BUNKBOYZ
Update Daily and Daily Update

Selamat ber-SPM

Labels:


Bunk nak ucapkan selamat menghadapi "Sijil Pelajaran Malaysia" (SPM) kepada semua pembaca blog ni (Kalau ada pembaca lah). Esok peperiksaan akan dimulakan, jadi Bunk harap-harap korang dapat lakukan yang terbaiklah. Sepertimana yang semua orang tahu, SPM akan menentukan di manakah tempat anda selepas tamat zaman persekolahan. Memanglah bukan mudah untuk berjaya dengan cemerlang seperti mana orang lain hanya mudah berkata-kata, tetapi, kalau berusaha dari dulu dan tidak tangguh kerja, pasti3 anda akan berjaya. Lagi satu, bukan usaha sahaja yang anda perlukan untuk berjaya, anda perlu juga beriman kepada Tuhan dengan lebih kuat lagi dan amalkannya bukan sahaja semasa perjalan SPM, tetapi teruskannya sehingga ke hujung nyawa.

Apa-apapun Bunk harap korang semua dapat jawab dengan baik, jangan fail tau?

Anda perlu bayangkan bayangan universiti pilihan anda di depan mata supaya semangat akan lebih bertambah. Tetapi, cuba bayangkan apa yang akan berlaku jika anda tidak berjaya........Itulah sebab persediaan awal perlu dilakukan untuk menghadapi sesuatu.

Bak kata pepatah Melayu "Sediakan Payung Sebelum Hujan".......
dan
"Kalau Kail Panjang Sejengkal, Lautan Dalam Jangan Diduga"
maksudnya, usaha sikit, hasil pun sikit la. Usaha banyak, usaha berganda. Gitu la......

Banyak lagi peribahasa lain, tapi dah tak larat nak taip la. Ok, Bunk nak ucap selamat berjaya sekali lagi. Bye-Bye.







~SEMOGA BERJAYA~
0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Kaunter pertanyaan Bunk kini dibuka. Emel kan soalan anda ke :
bunkboyz.question@gmail.com

Maklumat lanjut serta cara-cara, sila layari :

http://bunkboyz.blogspot.com/2009/12/kaunter-pertanyaan-bunk-kini-dibuka.html

Untuk kaedah pantas, klik saja link di bawah untuk emailkan soalan anda

Send Me Question


Let's Talk


Video Of The Week

We Are The World ***MJ***

Viewers Count

Who's Online

Followers

About Me

My photo
Blog ini dibuat utk berkongsi rahsia, pendapt dan pelbagai tip2 menarik setiap hari.

Recent Posts

There was an error in this gadget

What do you think about this blog?