BUNKBOYZ
Update Daily and Daily Update

Chef Wan Bakal Muncul Tetamu Undangan Oprah Winfrey!

Labels: ,


Khabarnya selebriti chef terkenal di rantau Asia, Chef Wan telah dijemput untuk menjadi tetamu istimewa bagi rancangan ‘talk show’ terkenal, Oprah Winfrey. Tahniah kami ucapkan buat Chef Wan!

Jemputan itu telah disampaikan kepada Chef Wan baru-baru ini melalui orang tengah iaitu Ketua Pegawai Asian Food Channel, Maria Brown.

Chef Wan bakal menjadi rakyat Malaysia pertama yang muncul dalam rancangan ‘Oprah Winfrey Show’.

Chef Wan yang jelas teruja, menganggap dirinya cukup bertuah dan tidak pernah menjangka yang Oprah akan mengundangnya.


“Pagi tadi saya menerima sepucuk surat yang dihantar melalui pihak Oprah Winfrey Show. Mereka mengundang Wan untuk menjadi tetamu dalam rancangan itu.

“Wan rasa macam tak percaya je, betul ke ni jemputan untuk aku? Kawan Wan yang beritahu Wan pasal berita ni, Wan banyak kali cakap dekat dia, jangan main-main dengan benda macam ni. Dia pun kata dia tak main-main, baru Wan percaya,” kata Chef Wan ketika dihubungi mStar online.

Chef Wan juga tidak menyangka di sebalik kejayaan selebriti lain yang terkenal seperti Datuk Siti Nurhaliza, dia masih berpeluang untuk di undang ke sebuah rancangan terkemuka dunia berbanding Siti dan selebriti yang lain.

“Wan rasa bertuah sangat-sangat, tak tahu nak cakap macam mana, bukan senang untuk kita di undang sebagai tetamu istimewa dalam rancangan yang berprestij seperti Oprah ini.

“Bukan Wan nak bangga dirilah, tapi kalau nak dibandingkan populariti, popular lagi Datuk Siti, tapi tidak ada lagi selebriti kita yang di undang walaupun popular.

“Bila Wan diundang Oprah, Wan rasa gembira, bangga dan ‘excited’ sangat sebab satu dunia menyaksikan rancangan Oprah ini. Jadi Wan berbangga kerana Wan dari negara Malaysia,” katanya.

Menurut Chef Wan, undangan yang diterimanya ini mungkin dari kejayaannya merangkul “The Best Celebrity Chef In The World” di ‘World Gourmand Cookbook and Media Awards 2009′ yang menewaskan selebriti chef lain dari seluruh dunia.

“Lepas Wan menang, artikel pasal kemenangan Wan tu ada keluar di New York Times, lepas tu Wan juga ditemuramah oleh sebuah majalah yang terkemuka, Le Prestige.

“Mungkin dari situ juga mereka nampak kredibiliti Wan sebagai selebriti chef terbaik dunia,” jelasnya.

Namun selebriti chef ini masih tidak mengetahui lanjutan mengenai undangan ini biarpun dia sudah memberikan jawapan dan menyerahkan kepada Maria untuk berurusan dengan pihak Oprah.




~CHEF WAN~
~CHEF NO. 1 DI DUNIA~

~INI KENYATAAN~
~DIA DAPAT ANUGERAH~
~CHEF TERBAIK~

~DULU SAMPAI SEKARANG~
~HEHE~


Ikuti perkembangan Chef Wan di :

(Gambar Chef wan No.1 tu, maklumlah, No. 1 dunia la katakan)

Sumber : http://mytalento.com/chef-wan-bakal-muncul-tetamu-undangan-oprah-winfrey/





0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Kaunter pertanyaan Bunk kini dibuka. Emel kan soalan anda ke :
bunkboyz.question@gmail.com

Maklumat lanjut serta cara-cara, sila layari :

http://bunkboyz.blogspot.com/2009/12/kaunter-pertanyaan-bunk-kini-dibuka.html

Untuk kaedah pantas, klik saja link di bawah untuk emailkan soalan anda

Send Me Question


Let's Talk


Video Of The Week

We Are The World ***MJ***

Viewers Count

Who's Online

Followers

About Me

My photo
Blog ini dibuat utk berkongsi rahsia, pendapt dan pelbagai tip2 menarik setiap hari.

Recent Posts

There was an error in this gadget

What do you think about this blog?