BUNKBOYZ
Update Daily and Daily Update

Camtasia Studio 6 for FREE (Screen Recorder/Video Editor)

Labels:

   Ramai org di luar sana ingin tahu bagaimana cra utk merakam skrin PC anda seperti yg dilakukan oleh pengguna2 YTube di luar sana. Ada juga yg sudah tahu akan beberapa jenis Screen Recorder yg mmg percuma. Dan Bunk yakin smua yg percuma tidak berapa bagus kan?

   Di sini Bunk nak syorkan satu Program yg sememangnya popular untuk record skrin pc anda. Namanya Camtasia Studio. Bunk yakin mesti ramai yg dh tahu pasal program ni, tapi x ramai yg boleh pkai sbb ianya software berbayar. Di sini, Bunk akan mengajar anda cara2 utk mendapatkannya secara PERCUMA!!!

  1) Anda perlulah ke laman web Camtasia Studio di Camtasia Studio Trial untuk download trial version Camtasia Studio 6. Klik pada butang “Download Free Trial” seperti dalam gmbar di bawah.

Donlod_Cmatasia

   2) Selepas selesai memuat turun (Download), double click installer dia pastu ikut ja smpai kat page “Licensing”. Di sini, anda diberi pilihan utk memilih antara dua iaitu “30 days evaluation” atau “Licensed – I have a key”. Sila pilih “Licensed – I have a key”. Rujuk gambar di bawah.

Licensed_001

     3) Sekarang anda perlu download satu keygen (Key Generator) untuk mendapatkan license key bagi Camtasia Studio 6. Keygen ini dihasilkan Oleh Nachooz Hack Team (NHT) sebulan yg lepas. NHT mrupakan sebahagian daripada NachoozSoft, Inc. Anda boleh mendownloadnya di SINI. Keygen ini tidak perlu diinstall. Anda boleh terus menggunakannya. Lihat gambar di bawah.

Keygen

   4) Seperti dalam gmbar diatas. Anda cuma perlu klik pada butang “Generate”. Lihat gambar di bawah.

Generated

   4) Selepas klik pada butang generate, anda akan dibekalkan dengan license2 yg dapat digunakan utk Camtasia Studio 6 anda. Kemudian, klik pada butang “Copy Name” dan pastekan dalam installer Camtasia Studio anda tadi. Rujuk gambar di bawah.

Name

     5) Di keygen tadi. Copy mana2 license yang anda suka. Anda boleh pilih antara 3 kategory seperti gambar di bawah. Cuma right click dan copy.

Generated

   6) Copy pada Installer Camtasia Studio anda tadi. Dan teruskan installation sehingga selesai.

Finished

Jika anda ragu2 akan tutorial saya di atas. Anda boleh tonton video yg saya post di YTube kat bawah ni.

 

!SEMOGA BERJAYA SEMUA!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Kaunter pertanyaan Bunk kini dibuka. Emel kan soalan anda ke :
bunkboyz.question@gmail.com

Maklumat lanjut serta cara-cara, sila layari :

http://bunkboyz.blogspot.com/2009/12/kaunter-pertanyaan-bunk-kini-dibuka.html

Untuk kaedah pantas, klik saja link di bawah untuk emailkan soalan anda

Send Me Question


Let's Talk


Video Of The Week

We Are The World ***MJ***

Viewers Count

Who's Online

Followers

About Me

My photo
Blog ini dibuat utk berkongsi rahsia, pendapt dan pelbagai tip2 menarik setiap hari.

What do you think about this blog?