BUNKBOYZ
Update Daily and Daily Update

Design Google Homepage anda

Labels:

   Di sini Bunk nak kongsikan satu rahsia utk korang semua. Kalau2 anda rsa boring dgn Homepage Google anda skarg, cuba kaedah ni. 100% anda akan suka. DDlm post kali ni, Bunk nak ajar korang smua macamana nak lakukannya.

1st) Pegi kat laman web ni : http://www.profilebrand.com/google-homepages/

   Pastu pilih kategori yg anda suka untuk dijadikan design homepage anda. Ada banyak pilihan kategori. Gambar kat bawah ni cuma suku daripadanya.

Homepage

Pilih antara kategori yg tersenarai

 

2nd) Bila dah pilih mana2 kategori, anda akan diberi pelbagai pilihan design utk hompage google anda.

Pilih yg mana anda rasa anda suka. Klik ja pda gambar tu. Anda akan Dibawa ke page baru seperti gambar di bawah ni.

Klik

 

3rd) Klik pada butang seperti yg tertera pada gambar diatas.

Kemudian, anda akan dbawa ke page google anda yg cantik itu. Kalau anda rasa x berapa lawa, tukar la design lain. Utk saya, page google saya seperti gambar di bwh ni.

Homepage_001

 

Last Step) Save page yg anda dpt itu jadik hompage anda kat browser setting anda.

Setiap kali anda bukak webbrowser anda, pasti lebih menarik dari biasa.

 

~WELL DONE~ (anda dah berjaya lakukannya)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Kaunter pertanyaan Bunk kini dibuka. Emel kan soalan anda ke :
bunkboyz.question@gmail.com

Maklumat lanjut serta cara-cara, sila layari :

http://bunkboyz.blogspot.com/2009/12/kaunter-pertanyaan-bunk-kini-dibuka.html

Untuk kaedah pantas, klik saja link di bawah untuk emailkan soalan anda

Send Me Question


Let's Talk


Video Of The Week

We Are The World ***MJ***

Viewers Count

Who's Online

Followers

About Me

My photo
Blog ini dibuat utk berkongsi rahsia, pendapt dan pelbagai tip2 menarik setiap hari.

Recent Posts

There was an error in this gadget

What do you think about this blog?